office@farmaktiv.com.ua

Тел/факс: +38(044) 32-33-777
Моб: +38(068) 770-77-71; +38(093) 770-77-71

Гісса

Середовище Гісса використовується для диференціації мікроорганізмів за здатністю ферментувати цукри та спирти. Індикатор середовища, бромкрезоловий пурпуровий, при ферментації вуглеводу (спирту) та виділенні кислоти змінює забарвлення з фіолетового на жовте, що свідчить про здатність бактерій зброджувати даний вуглевод (спирт). Середовище напіврідке, посів здійснюється методом "проколювання" мікробіологічною петлею. Пробірки інкубують при 37°С протягом 24 годин, після чого оцінюють зміню кольору.

До складу середовища входить лише один певний вуглевод або спирт. Наразі, ТОВ "Фармактив" виробляє 12 найменувань середовища Гісса з наступними складовими:

  • арабіноза

     

  • глюкоза

     

  • дульцит

     

  • інозит

     

  • ксилоза

     

  • лактоза

     

  • мальтоза

     

  • манніт

     

  • маноза

     

  • рамноза

     

  • сахароза

     

  • сорбіт

Вісмут-сульфіт агар

Вісмут-сульфіт агар використовують для селективного виділення та диференціації сальмонели. Склад середовища спричиняє пригнічення росту сторонньої мікрофлори, а колонії які виросли мають зеленкувато-коричневий колір. При цьому стимулюється ріст сальмонел, а їх здатність до відновлення вісмуту дозволяє визначити їх за почорнінням колоній та середовища під ними. Посів здійснюється поверхневим методом, інкубація проводиться при 37°С протягом 48 годин.

Левіна

Середовище використовують для виділення та диференціації шигел. Індикаторний комплекс еозин-метиленовий синій зафарбовує колонії які ферментують лактозу темно-синій або фіолетовий колір (іноді практично чорний колір). Мікроорганізми, які не здатні ферментувати лактозу, ростуть у вигляді безбарвних колоній. Культивують засіяні чашки Петрі  37°С протягом 24 годин.

Мюллера-Хінтона

Поживне середовище використовують для проведення аналізу чутливості мікроорганізмів до лікарських речовин диско-дифузійним методом. Для проведення дослідження, середовище засівають "газоном" аналізуючої культури, після чого на поверхню поміщають диски з антибіотиками, не більше 6 шт. на чашку Петрі. Культивують при 37°С протягом 24 годин. Результати оцінюють за зонами затримки росту навколо дисків.

Окрім традиційного агару Мюллера-Хінтона, ми також виробляємо модифікацію з глюкозою та метиленовим синім, для проведення аналізу ефективності фунгіцидних (протигрибкових) препаратів.

Дані поживні середовища рекомендовані МОЗ України, Наказ № 167 від 05.04.2007, для визначення чутливості мікроорганізмів до антибактеріальних препаратів диско-дифузійним методом.

 

Таблиця №1. Агар Мюллера-Хінтона

Агар Мюллера-Хінтона

 

Таблиця №2. Агар Мюллера-Хінтона для фунгіцидів

Агар Мюллера-Хінтона для фунгіцидів