Левінштейна-Йенсена
Основа агару Левінштейна-Йенсена використовується для приготування середовища для виділення та культивування мікобактерій. Приготування проводиться наступним чином: підготування стерильної яєчної емульсії, приготування основи середовище, змішування емульсії і основи, коагуляція готового середовища. У якості інгібітору в основі присутній лише малахітовий зелений, до середовища можна додавати антибіотики для пригнічення супутньої мікрофлори. Комплект складається з порошку для приготування основи та відповідної кількості гліцерину.
Також випускається основа середовища без крохмалю, рекомендована для аналізую дії протитуберкульозних препаратів.
Таблиця №1. З крохмалем
Таблиця №2. Без крохмалю
Сольовий агар
Сольовий агар характеризується високою концентрацією хлористого натрію. У такій кількості хлорид інгібує ріст супутньої мікрофлори, але не впливає на розвиток стафілококу, що сприяє його виділенню з клінічного матеріалу. Крім того поживна частина середовища повноцінно підтримує розвиток лецитиназних стафілококів, і їх можна визначити за утворенням райдужної зони навколо колоній.
Глюкозо-фосфатний бульйон (Кларка)
Глюкозо-фосфатный бульйон - рідке поживне середовище з вираженими буферними властивостями. Основне використання середовища - культивування бактерій для проведення тесту Фогеса-Проскауера. Ріст бактерій супроводжується дифузним помутнінням середовища, а бактерії які продукують ацетоїн після додавання реактивів (α-нафтол, калій гідроксид) забарвлюють культуральну рідину в червоний колір. Якщо її не розмішувати утворюється характерне "червоне кільце" у верхній частині пробірки.
Декларування оптово-відпускних цін відмінено
Шановні клієнти!
Повідомляємо Вам важливу новину: Кабінетом Міністрів України було скасовано процедуру декларування оптово-відпускної ціни на вироби медичного призначення, відповідно до Постанови №43 від 25.01.2017р.