office@farmaktiv.com.ua

Тел/факс: +38(044) 32-33-777
Моб: +38(068) 770-77-71; +38(093) 770-77-71

Буфер натрієво-хлоридно пептонний 7,0

Поживне середовище має підвищену концентрацію хлориду натрію, який у такій кількості має інгібуючий ефект для більшості бактерій, проте не діє на розвиток стафілококів. Завдяки цьому, середовище зручно застосовувати для виділення стафілококів. Крім того, поживні якості середовища дають змогу диференціювати стафілококи за здатністю продукувати лецитиназу. 

Колонії які продукують лецитинацу утворюють навколо себе «райдужну» зону, яку видно при падінні світла під кутом.

Ієрсиніозне середовище

Поживне середовище призначене для виділення збудників кишкового єрсиніозу та псевдотуберкульозу. Ріст грам-позитивної  та частково грам-негативної мікрофлори інгібується. Кишкова паличка та шигела набувають жовтого кольору, через ферментацію глюкози. Ієрсинії жовтіють протягом перших 24 годи, так як вони також ферментують глюкозу. На другу добу інкубації ієрсинії розщеплюють сечовину і їх колонії набувають синього кольору. Інші сечовинопозитивні мікроорганізми набувають блакитного кольору, зі слизькими, розпливчастими колоніями.

Селенітовий бульйон (Лейфсона)

Селенітове рідке поживне середовище для накопичення сальмонел. Селеніт пригнічує розвиток більшості бактерій, але не інгібує розвиток сальмонел. Особливістю середовища є швидкість проведення аналізу, селективне накопичення проводиться протягом 6 годин. Ключовим фактором в роботі середовища є рівень рН. Для підтримання кислого рівня рН у середовище додано маніт, з якого мікроорганізми утворюють кислоту.

Фіолетово-червоний жовчний агар

Селективний агар для виявлення та підрахунку коліформніх бактерій у воді та харчових продуктах. Жовч та кристалічний фіолетовий виступають інгібіторами, зокрема стафілококів. Мікроорганізми, що ферментують лактозу, утворюють колонії червоного кольору з фіолетовим ореолом (завдяки нейтральному червоному та кристалічному фіолетовому, що входять до складу середовища). Бактерії які не ферментують лактозу залишаються безбарвними.